4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle andijviestamppot

Snelle andijviestamppot

ingrediënten


30 min
4 personen
theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

500 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

75 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook ze met weinig water en 1 tl zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verwarm de melk en boter in een steelpan tot de melk begint te koken.
  • 3 Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Meng er de hete melk en boter door.
  • 4 Schep de andijvie in 2 delen door de puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

bereidingstip

Serveer de andijviestamppot met gehaktballen en jus, rundersaucijzen of een stukje gebakken vis.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 376 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 8 gram