eenvoudig
30 min.
lunch, klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
home recepten Snelle aspergetaartjes

Snelle aspergetaartjes

ingrediënten


30 min
16 groene asperges
8 eetlepels pecorinokaas
dille

dit product is niet beschikbaar

1 bosje dille

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels roomkaas

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 190ºC. Kerf met een mesje een vierkant in de plakjes bladerdeeg. Houd circa 1 cm van de rand vrij en snijd niet te diep. Bestrijk de rand met eidooier.
  • 2 Klop de crème fraîche los met de roomkaas, dille, 6 eetlepels pecorino en 1 theelepel peper. Verdeel de vulling over het bladerdeeg en zorg dat de vulling binnen de randen blijft.
  • 3 Leg per taartje 4 asperges op de vulling en duw ze een beetje erin. De asperges mogen iets uitsteken.
  • 4 Leg de taartjes op de bakplaat en bak circa 20 minuten in de oven, tot de randen van het bladerdeeg goudbruin zijn. Bestrooi met de rest van de pecorino en dille.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 490 kcal
vet 39 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 14 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté