4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

Snelle hachee met rodekool en peterseliepuree

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 pot rodekool

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels circa 20 minuten. Verhit intussen de olie in een koekenpan en bak hierin het gehakt in 3 minuten rul.
  • 2 Roer de maizena door de bouillon. Voeg de uien, tomatenpuree, kruidnagels, rozemarijn, azijn, het bouillonmengsel en de champignons toe aan het gehakt. Roer door, breng op smaak met zout en peper en laat circa 15 minuten pruttelen. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als het geheel droogkookt.
  • 3 Verwarm de rodekool. Stamp de aardappels tot puree en voeg de melk, boter en peterselie toe. Breng de puree flink op smaak met zout en peper.
  • 4 Verwijder de kruidnagels en takjes rozemarijn uit de hachee. Serveer de hachee met de rodekool en peterseliepuree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 34 gram