- 1 Snijd de aardappels iets fijner en zet net onder met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
- 2 Laat de aardappels in ongeveer 10 minuten volledig gaar koken, giet af en laat goed uitlekken.
- 3 Verwarm, terwijl de aardappels koken, een klontje roomboter in een antiaanbakpan en smoor er de hutspotgroente in tot deze mooi glazig worden. Kruid met zout en peper.
- 4 Blus af met de melk en laat pruttelen tot de groente zacht zijn.
- 5 Verwarm, eveneens terwijl de aardappels koken, de gehaktballen in de bijgeleverde jus.
- 6 Voeg er een lepel piccalilly aan toe en warm goed door.
- 7 Stamp de aardappels met behulp van een pureestamper tot een puree.
- 8 Voeg de hutspotgroente met de melk en een klont roomboter toe aan de puree. Meng zeer goed door en kruid met zout en peper.
- 9 Dresseer de stamppot in een diep bord en serveer met de gehaktbal met piccalilly-jus.