4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Snelle pad thai

Snelle pad thai

ingrediënten


20 min
4 personen
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels pinda’s

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

100 gram taugé

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cashewnoten

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram tofu

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rietsuiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

250 gram noedels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de noedels beetgaar. Spoel ze onder koud water en houd apart. Kook de sojasaus met de rietsuiker, knoflook en rode peper tot de suiker is opgelost. Voeg de noedels toe.
  • 2 Verhit de olie in een andere pan en bak hierin de tofu in circa 7 minuten aan alle kanten goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de eieren toe aan het bakvet en bak gaar. Voeg de tofu, eieren en cashewnoten toe aan de noedels.
  • 3 Blancheer de taugé kort in kokend water. Voeg toe aan de noedels en schep een paar keer om. Neem de pan van de warmtebron. Voeg het limoensap toe en bestrooi met de pinda’s, koriander en limoenrasp.

bereidingstip

Wil je toch liever vlees? Voeg dan kip toe in plaats van tofu!. <h4>Variaties en serveertips</h4> • Voeg extra groenten toe, zoals wortel en sugar snaps voor extra bite en kleur. <br/> • Wil je variëren met vega pad thai? Kies dan voor tempeh, ei of paddenstoelen. <br/> • Serveer in een kom of diep bord met een partje limoen erbij. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het geeft ook extra smaak aan je gerecht. <br/> . <h4>Is pad thai gezond?</h4> Pad thai kan een gezondere optie zijn als je veel groenten toevoegt en weinig olie. Let op met de saus (deze bevat vaak veel suiker), het toevoegen van zout en de portiegrootte. . <h4>Welke olie gebruik je voor pad thai?</h4> Je kunt zonnebloemolie, pindaolie of rijstolie gebruiken. Gebruik geen olijfolie of sesamolie, deze hebben te veel smaak. . <h4>Welke ingrediënten heeft de saus van pad thai? </h4> De klassieke pad thai-saus bestaat uit tamarindepasta, vissaus, palmsuiker of bruine suiker en limoensap. Je kunt de vissaus vervangen door sojasaus of vegan vissaus. Voor wat extra pit kun je chilisaus of sambal toevoegen. . <h4>Hoe kook je noedels het best? </h4> Gebruik rijstnoedels. Week ze in warm water (geen kokend water) volgens de verpakking en totdat ze zacht zijn, maar nog een bite hebben. Spoel af met koud water om doorgaren te voorkomen. Roerbak ze daarna mee met de groenten en saus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 31 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels