2 personen
hoofdgerecht

snelle pindasoep

terug naar recept
home recepten snelle pindasoep

snelle pindasoep

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
1 zakje kroepoek
4 takjes koriander
100 gram taugé
200 gram sperziebonen
1 potje sambal oelek
4 eetlepels pindakaas
2 dl kokosmelk
3 dl groentebouillon (gemaakt van een bouillonblokje)
1 scheutje zonnebloemolie
1 zakje soepgroente

  • 1 Maak de sperziebonen schoon en kook deze enkele minuten in kokend water. Giet af en laat uitwasemen.
  • 2 Verwarm in een ruime pan een scheutje zonnebloemolie en fruit er de soepgroente in aan.
  • 3 Blus de pan af met de bouillon en de kokosmelk en breng tegen de kook.
  • 4 Voeg de pindakaas toe en los deze op door het goed door te roeren met een garde.
  • 5 Breng de pindasoep op smaak met zout, versgemalen peper en zoveel sambal als je zelf lekker vindt. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • 6 Schenk de soep in kommen en verdeel er de sperziebonen, de taugé en enkele topjes koriander over.
  • 7 Serveer er apart nog wat kroepoek bij.