4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle rendang

Snelle rendang

ingrediënten


15 min
4 personen
kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kokosmelk

dit product is niet beschikbaar

400 gram biefreepjes

dit product is niet beschikbaar

1 bakje boemboe voor rendang
1 eetlepel zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram snijbonen

dit product is niet beschikbaar

300 gram gele rijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Kook intussen de snijbonen in circa 10 minuten beetgaar.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de boemboe circa 1 minuut. Voeg de runderreepjes toe en bak circa 3 minuten op een hoge stand.
  • 3 Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat circa 5 minuten pruttelen. Serveer de rijst met de snijbonen en rendang. Bestrooi de rendang met kokos.

bereidingstip

Serveer de rendang met gebakken uitjes en atjar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 74 gram
eiwit 34 gram