4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Snelle romige pasta met gehakt en ricotta

Snelle romige pasta met gehakt en ricotta

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram ricotta

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram italiaanse roerbakgroente
2 theelepels gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram gemengd gehakt
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olie. Bak het gehakt in 4 min. rul en gaar. Bestrooi met het paprikapoeder en de Italiaanse kruiden en bak nog 1 min.
  • 3 Schep de roerbakgroenten erdoor en bak 4 min. op hoog vuur. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm de saus nog 5 min.
  • 4 Giet de pasta af en meng door de gehaktsaus. Roer de ricotta erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta over de borden.

bereidingstip

Vervang de ricotta door 200 g verkruimelde feta voor een Griekse pasta. Voeg eventueel nog wat olijven toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 742 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 33 gram