4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Snelle snert met koriander en chiliroom

Snelle snert met koriander en chiliroom

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

750 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

1 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 3 eetlepels olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 2 Voeg de aardappel, komijn en de in stukken gesneden koriandersteeltjes toe. Houd de blaadjes apart.
  • 3 Giet er een scheutje bouillon bij en stoof 8-10 minuten met het deksel op de pan.
  • 4 Voeg de rest van de bouillon, doperwten, 2/3 van de korianderblaadjes en het citroensap toe. Breng op smaak met peper en kook zachtjes circa 5 minuten.
  • 5 Verhit intussen de rest van de olie en fruit hierin de rode peper 1-2 minuten. Klop de rode peper door de slagroom.
  • 6 Pureer de soep in een blender of met een staafmixer.
  • 7 Schep de chiliroom in de soep en garneer met blaadjes koriander.

bereidingstip

Vervang komijnpoeder door chilipoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 410 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 14 gram