4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Snelle ui-preisoep met kaas

Snelle ui-preisoep met kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën brood

dit product is niet beschikbaar

1 klein stokbrood

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

250 gram uien

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een soeppan. Bak hierin de gesneden ui in ongeveer 5 minuten zacht en glazig.
  • 2 Roer de gesneden en gewassen prei en de knoflook uit de knijper door de gebakken ui. Voeg de bloem toe en roer door de groenten.
  • 3 Roer bij beetjes tegelijk de bouillon door de groenten. Breng de iets gebonden soep aan de kook.
  • 4 Schep de soep in grote vuurvaste kommen. Leg op de soep een schuin afgesneden plak stokbrood. Bestrooi het brood met geraspte kaas.
  • 5 Zet de kommen even onder de ovengrill. Dien op zodra de kaas is gesmolten. Eet de rest van het stokbrood bij de soep.

wijnadvies

Een glaasje Zuid-Afrikaanse Sauvignon Blanc zal voortreffelijk smaken (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels