6 personen
gemiddeld
90 min.
hoofdgerecht

Snert

ingrediënten


90 min
6 personen
1 bos selderij

dit product is niet beschikbaar

200 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

200 gram uien

dit product is niet beschikbaar

500 gram schouderkarbonades

dit product is niet beschikbaar

400 gram verse worsten

dit product is niet beschikbaar

400 gram saucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

2 kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram spliterwten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng de spliterwten met de aardappels en de bouillon aan de kook. Schep het eventuele schuim er met een schuimspaan af.
  • 2 Voeg de saucijsjes, de karbonades, de ui, de prei en de knolselderij toe en kook zachtjes 1 uur en 15 minuten. Roer af en toe om aanbranden te voorkomen.
  • 3 Haal het vlees uit de soep. Snijd het iets kleiner en voeg het weer toe aan de soep. Breng op smaak met peper en schep de bladselderij erdoor. Serveer de erwtensoep met roggebrood, katenspek en mosterd.

bereidingstip

Je kunt schuimvorming voorkomen door de spliterwten in een zeef goed af te spoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 700 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 42 gram