4 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Soep van geroosterde bloemkool met blauwe kaas

Soep van geroosterde bloemkool met blauwe kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram bloemkoolroosjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Besprenkel de bloemkoolroosjes met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Verdeel de bloemkool met de knoflook en sjalotten over de bakplaat en rooster circa 25 minuten in de oven.
  • 4 Neem uit de oven en verwijder de schil van de knoflook en sjalotten.
  • 5 Voeg samen met de bloemkool toe aan de kippenbouillon. Kook circa 10 minuten op een lage stand en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
  • 6 Pureer met een staafmixer tot een gladde soep en roer de room erdoor.
  • 7 Schep de soep in kommen en verdeel de blauwe kaas erover.
  • 8 Maak met behulp van een mal een leuk vormpje, bijvoorbeeld een kerstboom, van de peterselie.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 225 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté