4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Soufflé-omelet met groene asperges

Soufflé-omelet met groene asperges

ingrediënten


20 min
4 personen
tuinkers

dit product is niet beschikbaar

bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram ricotta
6 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

8 groene asperges

  • 1 Snijd de onderste 2 cm van de asperges af en schil de asperges eventueel dun. Verhit een grillpan en bestrijk met olijfolie. Gril de asperges hierin om en om in een paar minuten beetgaar.
  • 2 Splits 4 eieren en klop de eiwitten tot stijve pieken. Klop in een andere kom de dooiers en hele eieren los met zout en peper. Spatel de eiwitten voorzichtig erdoorheen.
  • 3 Verhit een beetje olie in 2 kleine koekenpannen op middelhoge stand. Verdeel het eimengsel over de pannen en zet de warmtebron lager. Klop de ricotta goed los met 2 eetlepels Parmezaanse kaas en peper.
  • 4 Verdeel dit mengsel na 2 minuten bakken over de omeletten en vouw ze dubbel met behulp van een spatel. Laat nog circa 1 minuut garen en verdeel over 4 borden.
  • 5 Snijd de asperges door en leg ze bij de omelet. Bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en garneer met basilicum en tuinkers.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Groene asperges zijn een goede match met sauvignon blanc. Drink hierbij Poppy Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 18 gram