4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, ontbijt
recepten Soufflé-omelet met verse kruiden en geitenkaas

Soufflé-omelet met verse kruiden en geitenkaas

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

5 sprieten bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Klop de eidooiers schuimig met de slagroom, zout en peper. Klop de eiwitten met een snufje zout tot stijve, witte pieken. Spatel de eidooiers voorzichtig door het eiwit en meng de gehakte kruiden erdoor.
  • 2 Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin in circa 5 minuten een luchtige omelet. Verdeel de geitenkaas over de helft en klap dubbel. Leg een deksel op de pan en laat nog 4 minuten zachtjes stollen op een lage stand.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 1 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip