4 personen
uitdagend
25 min.
voorgerecht
home recepten Souffle van oude kaas

Souffle van oude kaas

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 eenpersoons soufflébakjes

  • 1 Smelt de boter samen met de knoflook in een pan met dikke bodem.
  • 2 Roer de bloem erdoorheen. Gaar de bloem al roerend enkele minuten op een lage stand.
  • 3 Giet de hete melk erbij en klop met een garde tot een gladde saus. Laat de saus 1 minuut koken en neem de pan van de warmtebron.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Roer eerst de kaas door de saus en vervolgens één voor één de eidooiers. Breng op smaak met de crème fraîche en wat versgemalen peper.
  • 5 Klop de eiwitten met een snufje zout stijf in een schone kom.
  • 6 Schep de eiwitten rustig door het kaasmengsel, giet het mengsel in de soufflévorm en bak de soufflé in het midden of laag in de oven in circa 30 minuten gaar. Serveer direct.
  • 7 Lekker met een salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 19 gram