6 personen
gemiddeld
30 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Soupe au pistou

Soupe au pistou

ingrediënten


30 min
6 personen
200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

100 gram schelpjespasta

dit product is niet beschikbaar

2 liter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram cannellinibonen
200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

1 takje tijm

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

  • 1 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een ruime soeppan en fruit hierin de ui en 3 teentjes knoflook circa 2 minuten. Voeg de tijm, laurier, tomatenpuree, wortel en courgette toe bak circa 15 minuten.
  • 2 Pureer intussen met een staafmixer de basilicum met de overige knoflook en rest van de olijfolie tot een romige ‘pistou’. Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg de sperziebonen, witte bonen en bouillon toe aan de soeppan en breng het geheel aan de kook. Voeg de pasta en erwtjes toe en kook circa 8 minuten, tot de pasta beetgaar is.
  • 4 Verwijder de tijm en laurier uit de pan en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in grote kommen met een schep pistou.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 12 gram