4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse aardappel-tuinbonensalade

Spaanse aardappel-tuinbonensalade

ingrediënten


30 min
4 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

8 sneeën grof bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

900 gram minikrieltjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram salami

dit product is niet beschikbaar

200 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriestuinbonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de bonen met zout 5 minuten. Giet ze af, spoel er koud water over en laat goed uitlekken.
  • 2 Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo 2 minuten.
  • 3 Voeg de krieltjes en paprika toe en bak ze 2-3 minuten mee. Blus af met citroensap.
  • 4 Schep de tuinbonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Strooi er bosui over.
  • 5 Serveer de salade lauwwarm of koud. Meng knoflook en zout door de rest van de olijfolie en serveer dit met het brood bij de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 31 gram