-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de
bevroren aardappelpartjes over de met
bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze
met 2 el olie, bestrooi met zout en peper
en rooster 20 min. in de oven.
-
2
Verwijder intussen het vel van de worst en rol van het
saucijzenvlees gelijke balletjes van 3-4 cm. Verpak de rest
van de worsten luchtdicht in een diepvrieszak en vries ze
in voor een volgende keer.
-
3
Snijd de ui in 8 parten. Neem de aardappelen na 20 min.
uit de oven en leg de gehaktballetjes, ui en tomaten
ertussen. Besprenkel met de rest van de olie en bak alles
nog 15 min. in het midden van de oven tot de aardappel
goudgeel en het vlees gaar is.
-
4
Kook intussen de tuinerwten in 2 min. beetgaar.
Giet ze af. Verwarm de tomato frito in een steelpan.
Schep de tuinerwten om met alle ingrediënten op de
traybake en serveer de tomato frito apart erbij.
bereidingstip
Met de worsten die je overhoudt,
maak je later weer iets lekkers,
zoals soepballetjes.