4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse balletjes traybake

Spaanse balletjes traybake

ingrediënten


10 min
4 personen
350 gram tomato frito
300 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherrytomaten
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

4 varkensbraadworsten

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Verdeel de bevroren aardappelpartjes over de met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met 2 el olie, bestrooi met zout en peper en rooster 20 min. in de oven.
  • 2 Verwijder intussen het vel van de worst en rol van het saucijzenvlees gelijke balletjes van 3-4 cm. Verpak de rest van de worsten luchtdicht in een diepvrieszak en vries ze in voor een volgende keer.
  • 3 Snijd de ui in 8 parten. Neem de aardappelen na 20 min. uit de oven en leg de gehaktballetjes, ui en tomaten ertussen. Besprenkel met de rest van de olie en bak alles nog 15 min. in het midden van de oven tot de aardappel goudgeel en het vlees gaar is.
  • 4 Kook intussen de tuinerwten in 2 min. beetgaar. Giet ze af. Verwarm de tomato frito in een steelpan. Schep de tuinerwten om met alle ingrediënten op de traybake en serveer de tomato frito apart erbij.

bereidingstip

Met de worsten die je overhoudt, maak je later weer iets lekkers, zoals soepballetjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 891 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 82 gram
eiwit 32 gram