- 1 Meng het gehakt met het ei, broodkruim, de melk en kruidenmix in een kom en kneed alles goed door elkaar.
- 2 Neem een diep bord en doe daar een laagje bloem in. Draai 20-25 balletjes van het gehakt en rol ze door de bloem. Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
- 3 Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in porties in circa 5 minuten rondom goudbruin. Neem ze uit de pan en houd ze apart.
- 4 Fruit in het overgebleven bakvet de ui circa 4 minuten.
- 5 Voeg de paprika toe en fruit nog een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en bak nog een paar minuten door op lage stand tot alles zacht is.
- 6 Roer de tomaat, wijn, bouillon en het laurierblaadje erdoor en laat alles op middelhoge stand circa 5 minuten pruttelen.
- 7 Verwijder het laurierblaadje en pureer de saus. Schep de balletjes in de saus en dek af met een deksel. Laat op lage stand nog een half uurtje pruttelen.
- 8 Bestrooi de albondigas vlak voor het serveren met gehakte peterselie.