4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

Spaanse gehaktballetjes in tomatensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
verse bieslook
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels cognac
4 eetlepels vieux
2 eetlepels tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 vleestomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 groene peper

dit product is niet beschikbaar

125 gram salami

dit product is niet beschikbaar

125 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng de chorizo, de Spaanse peper en ui met het paprikapoeder en de eieren door het gehakt. Vorm van dit mengsel miniballetjes (3 cm doorsnede).
  • 2 Kruis de vleestomaten in, leg ze enkele tellen in kokendheet water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • 3 Verhit de olijfolie en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin en gaar in 10 minuten.
  • 4 Haal het vlees uit de pan. Voeg de tomatenpuree toe aan het braadvet. Meng de vleestomaten en de vieux erdoor.
  • 5 Verwarm de saus, laat deze eventueel iets inkoken en voeg peper, zout en geperste teentjes knoflook toe.
  • 6 Pureer de saus naar wens met de staafmixer of serveer de saus met stukjes tomaat.
  • 7 Giet de saus over de gehaktballetjes in een schaal en presenteer er stokbrood of vloerbrood bij.

bereidingstip

Bestrooi het gerecht met fijngehakte koriander. Het gerecht is sneller klaar als er in plaats van eetl. tomatenpuree en 2 vleestomaten 1 blikje (400 g) tomatenstukjes op sap gebruikt word


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 6 gram
eiwit 35 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté