2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse mosselpan

Spaanse mosselpan

ingrediënten


25 min
2 personen
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sherry

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 kilogram mosselen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Controleer de mosselen. Verwij­der openstaande mosselen die na een tik tegen het werkvlak niet sluiten.
  • 2 Verhit de olijfolie in een wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Schep de chorizo erdoor en bak deze even mee.
  • 3 Roer de tomatenblokjes met sap erdoor, leg de mosselen erop en besprenkel met de sherry. Roerbak de mosselen 6­-7 minuten op een hoge stand tot de schelpen open zijn.
  • 4 Serveer de mosselpan met stokbrood.

bereidingstip

Vervang de chorizo door 1 theelepel chilipoeder.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1035 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 98 gram
eiwit 60 gram