4 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, tussengerecht
home recepten Spaanse pompoensoep met chorizo en speculaascroutons

Spaanse pompoensoep met chorizo en speculaascroutons

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën witbrood

dit product is niet beschikbaar

100 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

mespunt kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 kleine pompoen

benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de chorizo in kleine blokjes. Verhit de rest van de olie en bak hierin de worst op een lage stand knapperig.
  • 2 Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd de boterhammen in kleine blokjes, bestrooi ze met de speculaaskruiden en hussel door elkaar.
  • 3 Verhit de boter in een koekenpan en bak de broodblokjes op een lage stand om en om goudbruin. Verwarm de pompoensoep nogmaals en breng verder op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de warme soep in diepe borden en bestrooi met de chorizo en croutons.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté