4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse riblappen

Spaanse riblappen

ingrediënten


25 min
4 personen
zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter runderfond
400 milliliter runderbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

125 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen

  • 1 Bestrooi het vlees met cayennepeper en 0.5 theelepel zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie.
  • 3 Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
  • 4 Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven.
  • 5 Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  • 6 Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
  • 7 Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.

bereidingstip

Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe. Hierdoor wordt het gerecht extra pittig.

wijnadvies

Dat wordt natuurlijk Spaans rood: Finca Labarca Tinto of Crianza, Vega Libre of Marqués de Almonacid.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté