- 1 Bestrooi het vlees met cayennepeper en 0.5 theelepel zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin.
- 2 Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie.
- 3 Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
- 4 Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven.
- 5 Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
- 6 Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
- 7 Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.
bereidingstip
Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe. Hierdoor wordt het gerecht extra pittig.
wijnadvies
Dat wordt natuurlijk Spaans rood: Finca Labarca Tinto of Crianza, Vega Libre of Marqués de Almonacid.