4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaanse riblappen

Spaanse riblappen

ingrediënten


25 min
4 personen
zwarte olijf

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 tomaten

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter runderfond
400 milliliter runderbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

125 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 groene paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

750 gram runderriblappen

  • 1 Bestrooi het vlees met cayennepeper en 0.5 theelepel zout. Verhit de olie in een ruime braadpan. Bak hierin het vlees rondom bruin.
  • 2 Neem het vlees uit de pan. Bak de ui, de paprika en knoflook een paar minuten in de hete olie.
  • 3 Voeg de chorizo, het laurierblad en de tijm toe en bak deze 5 minuten mee.
  • 4 Voeg het vlees, de wijn en de bouillon toe. Laat het vlees zachtjes met het deksel op de pan in 2 uur gaar stoven.
  • 5 Voeg de laatste 15 minuten de tomaten toe.
  • 6 Schep de stoofschotel in een schaal, strooi de peterselie erover en garneer het gerecht met zwarte olijven.
  • 7 Serveer dit gerecht met gebakken aardappelen.

bereidingstip

Voeg eens 1 groene Spaanse peper toe. Hierdoor wordt het gerecht extra pittig.. <h4>Hoe bereid je de perfecte riblappen?</h4> Laat de riblappen op laag vuur langzaam stoven in een kruidige saus, zo worden ze heerlijk mals en vol smaak. . <h4>Zo krijg je zachte riblappen</h4> Stoof de riblappen rustig en lang (minstens 2 à 3 uur) en voeg voldoende vocht toe, zoals bouillon of tomatensaus. . <h4>Welke kruiden zijn het lekkerst bij riblappen?</h4> Paprikapoeder, laurier, tijm en knoflook geven runderriblappen een heerlijke, volle smaak. . <h4>Hoe lang moeten riblappen sudderen? </h4> Een riblap moet doorgaans 2,5 tot 3 uur opstaan op laag vuur, totdat het vlees boterzacht is. Riblappen kunnen niet snel te lang sudderen, zolang er genoeg vocht in de pan zit. Hoe langer het langzaam gaart, hoe malser het wordt. Zorg er wel voor dat de saus niet inkookt of aanbrandt.

wijnadvies

Dat wordt natuurlijk Spaans rood: Finca Labarca Tinto of Crianza, Vega Libre of Marqués de Almonacid.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 46 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels