4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

ingrediënten


15 min
4 personen
50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

5 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de knoflook en rode peper toe en bak circa 2 minuten op middelhoge stand.
  • 2 Giet de pasta af, bewaar wat kookvocht en voeg een scheutje vocht samen met de spaghetti toe aan de koekenpan. Blijf roeren en bak circa 1 minuut. Voeg een beetje kookvocht toe als het geheel te droog begint te worden.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron en voeg het citroensap en de peterselie toe. Meng goed en bestrooi met de kaas. Lekker met een salade.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 65 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté