4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti alla cacciatore

Spaghetti alla cacciatore

ingrediënten


20 min
4 personen
potje zwarte olijf
350 gram gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 paprika

dit product is niet beschikbaar

400 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

350 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

250 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe aan het bakvet en bak 1 minuut mee. Voeg de kip, champignons en paprika toe en bak circa 5 minuten op een hoge stand.
  • 2 Voeg de rozemarijn, tomatensaus en olijven toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de spaghetti met de kip en tomatensaus.

bereidingstip

Deze spaghetti alla cacciatore met een kruidige pastasaus waarin kip, tomaat, ui en paprika worden gestoofd is echt Italiaans comfort food. ‘Cacciatore’ betekent jager in het Italiaans, deze pasta wordt daarom soms ook met konijn in plaats van kip gemaakt. Heb je iets meer tijd, laat de saus dan wat langer pruttelen. Zo trekken alle smaken nog beter in. Of bereid al van tevoren, dan hoef je de saus alleen nog maar op te warmen. Kook de spaghetti wel pas vlak voordat je gaat eten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 40 gram