- 1 Kook de spaghetti beetgaar. Bak de spekblokjes knapperig in een droge, hete koekenpan. Voeg de ui en knoflook toe aan het bakvet en bak 1 minuut mee. Voeg de kip, champignons en paprika toe en bak circa 5 minuten op een hoge stand.
- 2 Voeg de rozemarijn, tomatensaus en olijven toe en breng op smaak met zout en peper. Laat nog 5 minuten pruttelen. Serveer de spaghetti met de kip en tomatensaus.
bereidingstip
Deze spaghetti alla cacciatore met een kruidige pastasaus waarin kip, tomaat, ui en paprika worden gestoofd is echt Italiaans comfort food. ‘Cacciatore’ betekent jager in het Italiaans, deze pasta wordt daarom soms ook met konijn in plaats van kip gemaakt. Heb je iets meer tijd, laat de saus dan wat langer pruttelen. Zo trekken alle smaken nog beter in. Of bereid al van tevoren, dan hoef je de saus alleen nog maar op te warmen. Kook de spaghetti wel pas vlak voordat je gaat eten.