4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti alla crudaiola (met tomaat, basilicum en mozzarella)

Spaghetti alla crudaiola (met tomaat, basilicum en mozzarella)

ingrediënten


15 min
4 personen
6 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

15 gram basilicum

dit product is niet beschikbaar

500 gram tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Scheur intussen de mozzarella in stukjes of snijd in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes. Houd 1 takje basilicum apart voor garneren, snijd de rest fijn. Pers de knoflook.
  • 3 Meng de tomaat, knoflook en fijngesneden basilicum met de olie.
  • 4 Giet de spaghetti af en meng met het tomatenmengsel. Schep de mozzarella erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Schep de spaghetti op een schaal of 4 borden en garneer met de blaadjes van het laatste takje basilicum.

bereidingstip

Je kunt hier ook heel makkelijk een pastasalade van maken! Vervang de spaghetti door penne, spoel koud onder stromend water en meng met de rest van de ingrediënten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 672 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 25 gram