- 1 Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes. Snijd de knoflook fijn.
- 2 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 3 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
- 3 Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schenk de wijn erbij. Roer, voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook.
- 4 Voeg de linzen toe aan de saus. Kook de saus 10 min. op een lage stand. Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 5 Giet de spaghetti af. Meng de pasta door de saus. Breng op smaak met zout en peper en schep de spaghetti op 4 borden. Bestrooi met de blaadjes van het takje basilicum.
bereidingstip
Serveer met geraspte Parmezaanse kaas.
wijnadvies
Deze bolognese is wat lichter en zachter dan de klassieke variant. Qua romigheid en pit zijn ze aan elkaar gewaagd. Doe een scheut merlot in de pan en schenk een glas bij de spaghetti. Deze rode wijn smaakt lekker soepel en vol, dankzij rijp zwart fruit én een vleugje peper.