4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti carbonara met chorizo

Spaghetti carbonara met chorizo

ingrediënten


15 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

chorizo

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Bak de chorizo in circa 3 minuten knapperig in een droge, hete koekenpan. Neem de pan van de warmtebron en laat even afkoelen.
  • 2 Meng de rucola en tomaatjes in een kom. Besprenkel met de olijfolie en balsamico. Klop de eieren los en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Giet de spaghetti af en bewaar wat van het kookvocht. Schep de spaghetti in de koekenpan met chorizo en meng het ei en wat kookvocht erdoor. Zet de warmtebron op een lage stand en roer de pasta rustig door. Roer twee derde van de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 4 Schep de spaghetti in diepe borden. Bestrooi met de peterselie, overige parmezaan en peper. Serveer met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 590 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 31 gram