4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Spaghetti carbonara met tomaatjes

Spaghetti carbonara met tomaatjes

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram volkoren spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 bakjes cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Leg de tomaatjes in een ovenschaal of op een bakplaat en besprenkel met de helft van de olijfolie. Bestrooi met zout en peper en zet de tomaatjes circa 15 minuten in de oven.
  • 3 Bak intussen de spekblokjes licht krokant in een droge, hete koekenpan en voeg de knoflook toe. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 4 Klop de eieren los en roer de kaas, een beetje peper en nootmuskaat erdoor. Giet de spaghetti af, vang wat kookwater op en doe de pasta terug in de pan.
  • 5 Schep het eimengsel erdoor en blijf goed roeren tot een romige saus ontstaat. Voeg eventueel wat extra kookwater toe wanneer het geheel te droog is en laat even rusten.
  • 6 Meng de spekjes, gepofte tomaatjes en peterselie door de spaghetti carbonara.

bereidingstip

Laat het spek weg en voeg hamblokjes of gerookte kipreepjes toe aan het recept.. Neem geraspte pecorino in plaats van Parmezaanse kaas en vervang de spekblokjes door pancetta voor de écht klassieke carbonara.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 840 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip