4 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met ansjovis en tomaatjes

Spaghetti met ansjovis en tomaatjes

ingrediënten


15 min
4 personen
300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ansjovisfilet

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 4 eetlepels olie met de knoflook op een lage stand tot het begint te geuren, maar de knoflook nog niet verkleurt. Voeg de ansjovis en tomaatjes toe en laat op middelhoge stand zacht worden. Breng op smaak met chilipeper.
  • 2 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Schep de spaghetti door de saus en voeg de rest van de olijfolie toe. Hussel goed door elkaar zodat de saus zich aan de spaghetti hecht.

bereidingstip

Bestrooi dit recept extra met basilicumblaadjes.

wijnadvies

Ondanks de ansjovis past hier wel degelijk rood bij, zoals een lichtgekoelde Mastio della Loggia Bardolino.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté