4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

Spaghetti met broccoli, gepofte tomaat en worst

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

250 gram minitrostomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram farfalle

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

500 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram verse worsten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Prik de worst hier en daar in en bestrooi met de helft van de Italiaanse kruiden, zout en peper.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olie en bak het vlees in circa 15 minuten rondom bruin en gaar.
  • 3 Stoom de broccoli circa 5 minuten in een stoommandje of zeef boven kokend water.
  • 4 Kook de pasta, giet af en vang 50 ml van het kookvocht op.
  • 5 Verhit 2 eetlepels olie en zet de tomaten er naast elkaar in.
  • 6 Bestrooi met de rest van de Italiaanse kruiden en pof afgedekt 3-4 minuten.
  • 7 Verhit de rest van de olie met de knoflook.
  • 8 Schep de broccoli erdoor en roerbak circa 2 minuten.
  • 9 Schep de spaghetti met de Parmezaanse kaas en een beetje kookvocht erdoor.
  • 10 Snijd de worst in stukken.
  • 11 Serveer de spaghetti met de tomaten en worst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 985 kcal
vet 51 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 50 gram