- 1 Kook de spaghetti beetgaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater. Verhit intussen de olie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en bak circa 2 minuten.
- 2 Voeg vervolgens de garnalen toe en bak in circa 4 minuten op een hoge stand gaar. Voeg de helft van het citroensap toe, bak nog 1 minuut en schep de garnalen uit de pan.
- 3 Voeg in dezelfde pan de tomaten toe aan de knoflookolie en bak circa 5 minuten. Laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan. Voeg de artisjok en citroensap naar smaak toe.
- 4 Roer de spaghetti, de boter en helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje kookwater toe en verdeel de garnalen over de pasta. Bestrooi met de peterselie en overige kaas.
wijnadvies
Een frisse en lichte alcoholarme drank met minder dan 0,5% alcohol past prima bij salades en lichte gerechten met schaal- en schelpdieren, dus is Just 0 sparkling een uitstekende keuze bij dit recept.