4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met garnalen en artisjok

Spaghetti met garnalen en artisjok

ingrediënten


20 min
4 personen
4 takjes platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

1 blik artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

450 gram grote garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Giet af en bewaar een kopje van het kookwater. Verhit intussen de olie in een koekenpan, voeg de knoflook toe en bak circa 2 minuten.
  • 2 Voeg vervolgens de garnalen toe en bak in circa 4 minuten op een hoge stand gaar. Voeg de helft van het citroensap toe, bak nog 1 minuut en schep de garnalen uit de pan.
  • 3 Voeg in dezelfde pan de tomaten toe aan de knoflookolie en bak circa 5 minuten. Laat de spinazie handje voor handje slinken in de pan. Voeg de artisjok en citroensap naar smaak toe.
  • 4 Roer de spaghetti, de boter en helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel een scheutje kookwater toe en verdeel de garnalen over de pasta. Bestrooi met de peterselie en overige kaas.

wijnadvies

Een frisse en lichte alcoholarme drank met minder dan 0,5% alcohol past prima bij salades en lichte gerechten met schaal- en schelpdieren, dus is Just 0 sparkling een uitstekende keuze bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 40 gram