4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

ingrediënten


25 min
4 personen
500 gram groene asperges
300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

30 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse basilicum
75 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

80 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng in een keukenmachine de olijfolie met de rucola, basilicum, citroensap, knoflook, amandelen en Parmezaanse kaas tot een pesto.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Voeg eventueel wat water toe om de pesto te verdunnen.
  • 4 Kook de spaghetti.
  • 5 Gril intussen de asperges in circa 4 minuten gaar en keer regelmatig.
  • 6 Giet de spaghetti af en roer 2/3 van de pesto erdoor.
  • 7 Verdeel de spaghetti over borden, leg de gegrilde asperges erop en serveer de overige pesto erbij.
  • 8 Bestrooi met extra Parmezaanse kaas.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 580 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté