2 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met gekaramelliseerde sjalotten en mozzarella

Spaghetti met gekaramelliseerde sjalotten en mozzarella

ingrediënten


30 min
2 personen
1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 bol buffelmozzarella

dit product is niet beschikbaar

10 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 gele paprika

dit product is niet beschikbaar

75 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

150 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 4 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Voeg de sjalotten, knoflook en 1 eetlepel balsamico toe en bak in circa 15 minuten zacht en lichtbruin.
  • 2 Kook intussen de spaghetti beetgaar. Bewaar een beetje kookvocht bij het afgieten. Voeg de ansjovisfilets en tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat nog 10 minuten bakken op een lage stand, tot het een pasta wordt. Schep regelmatig om.
  • 3 Meng intussen de sla en paprika in een kom. Besprenkel met de overige olijfolie en overige balsamico en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de spaghetti door de sjalottensaus en voeg wat kookvocht van de pasta toe om het geheel smeuïg te maken. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de spaghetti met de peterselie en scheur de mozzarella erover. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 680 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté