4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met kip, bleekselderij en sinaasappel

Spaghetti met kip, bleekselderij en sinaasappel

ingrediënten


20 min
4 personen
4 eetlepels tuinkers

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rode pesto

dit product is niet beschikbaar

4 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de sinaasappels dik, snijd de partjes uit de vliezen en vang het sap op.
  • 2 Kook de spaghetti beetgaar, giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Bestrooi de kip met zout en peper en bak deze 10 minuten in de hete olijfolie. Voeg de laatste 5 minuten de bleekselderij toe.
  • 4 Schep de sinaasappel met het sap, de pesto en de spaghetti erdoor en verwarm even. Garneer het gerecht met een pluk tuinkers.

wijnadvies

Vanwege de sinaasappel ook wit met wat citrus en tropische tonen, bijvoorbeeld Casa de Campo Chardonnay. Ook de blend van Chardonnay met Sémillon van Stoney Creek schuift graag aan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 595 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté