4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met mosselen en witte wijn

Spaghetti met mosselen en witte wijn

ingrediënten


30 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 scheutje droge witte wijn

dit product is niet beschikbaar

4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de mosselen in een vergiet onder koud stromend water een paar minuten af en verwijder beschadigde exemplaren. Stoom de mosselen circa 5 minuten in een afgesloten pan, tot de schelpen open staan en vocht hebben losgelaten. Laat afkoelen en haal dan twee derde van de mosselen uit de schelp. Bewaar een kopje van het kookvocht.
  • 2 Kook de spaghetti beetgaar in water met zout en giet af. Verhit intussen de olie in een hapjespan op een lage stand en fruit de knoflook 2 minuten. Voeg een paar eetlepels kookvocht van de mosselen en de wijn toe en laat 1 minuut koken op een hoge stand.
  • 3 Zet de warmtebron laag en voeg de boter, het mosselvlees, de mosselen in schelp, de peterselie en spaghetti toe. Schep 1 minuut lang om. Verdeel over 4 warme diepe borden en maal peper erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 480 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 18 gram