4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
5 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecorino
1 eetlepel groene pesto

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

800 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

grove rasp

  • 1 Snipper de ui en snijd de knofl ook fi jn. Snijd de courgette in blokjes van ca. 2 cm.
  • 2 Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knofl ook 3 min. op een lage stand. Voeg de tomatenblokjes, bouillon en de helft van de Italiaanse kruiden toe. Breng aan de kook. Schep de courgette en pesto erdoor en laat op een lage stand inkoken tot een saus.
  • 3 Rasp intussen de kaas grof. Meng de kaas met het gehakt, paneermeel, paprikapoeder, ei en de rest van de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met zout en peper. Vorm van het gehaktmengsel kleine gehaktballetjes, leg ze in de saus en stoof in ca. 15 min. gaar.
  • 4 Kook intussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Snijd de peterselie fijn.
  • 5 Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden, schep de tomatensaus met de gehaktballen erop en garneer met de peterselie.

bereidingstip

Is er geen pecorino verkrijgbaar? Vervang het door Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 854 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 86 gram
eiwit 59 gram