4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

Spaghetti met pecorino-gehaktballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels peterselie
400 gram spaghetti
1 ei
1 theelepel paprikapoeder
2 eetlepels paneermeel
75 gram pecorinokaas
500 gram rundergehakt
1 eetlepel pesto
1 courgette
1 courgette
200 milliliter runderbouillon
1 eetlepel Italiaanse kruiden
800 gram tomatenblokjes
2 teentjes knoflook
1 grote ui
2 eetlepels olijfolie

  • 1 Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de Italiaanse kruiden en de bouillon toe en breng aan de kook. Schep de courgette en pesto erdoor en kook zachtjes tot de saus iets dikker wordt.
  • 2 Kneed het gehakt met de rest van de Italiaanse kruiden, de pecorino, het paneermeel, paprikapoeder, ei, zout en peper. Vorm er kleine gehaktballetjes van. Leg de balletjes in de tomatensaus en laat zachtjes circa 15 minuten garen. Kook intussen de spaghetti.
  • 3 Serveer de gehaktballetjes in tomatensaus op de spaghetti. Bestrooi het gerecht met de peterselie.

bereidingstip

Vervang de pecorino in dit recept door Parmezaanse kaas.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 905 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 93 gram
eiwit 48 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier