- 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui glazig. Fruit de knoflook mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee om de scherpe smaak kwijt te raken. Voeg de gezeefde tomaten, Italiaanse kruiden en het paprikapoeder toe en laat afgedekt circa 10 minuten sudderen.
- 2 Voeg de paprika en tomaatjes toe en warm kort door. Breng de saus op smaak met het citroensap, de suiker, zout en peper.
- 3 Kook intussen de spaghetti beetgaar in ruim water met wat zout. Giet af en laat uitlekken.
- 4 Schep de pasta in voorverwarmde borden, verdeel de rode saus erover en bestrooi met de kaas.
bereidingstip
Ben je een vegetariër die ook liever geen kaas eet? Of wil je dit basic gerecht wat verder uitbreiden? Voeg voor extra eiwitten dan wat plantaardig gehakt toe aan de pastasaus. Bak dit mee na het fruiten van de ui en knoflook, tot het goudbruin is.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.