4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met romige garnalensaus

Spaghetti met romige garnalensaus

ingrediënten


20 min
4 personen
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

bosje dille

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

450 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de spaghetti beetgaar. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Bak de garnalen 2 minuten mee.
  • 2 Voeg de kookroom, citroenrasp en de helft van het citroensap toe en laat 5 minuten pruttelen. Voeg de helft van de dille toe aan de saus.
  • 3 Klop een dressing van het overige citroensap en rest van de olijfolie. Meng de veldsla en tomaatjes in een kom en schenk de dressing erover.
  • 4 Meng de spaghetti door de saus en bestrooi met de overige dille. Serveer met de salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 30 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté