4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met romige gehaktballetjes

Spaghetti met romige gehaktballetjes

ingrediënten


30 min
4 personen
1 handje verse basilicum
300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bloem

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

500 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Laat het brood circa 10 minuten weken in de melk. Prak het brood fijn en vermeng het met het gehakt.
  • 2 Kruid het gehakt naar smaak, rol er kleine balletjes van en laat die in de koelkast afgedekt een uurtje opstijven.
  • 3 Verwarm een eetlepel boter en bak de balletjes in twee porties rondom bruin. Roer het aanbaksel in de pan los en voeg de rest van de boter en het fijngesneden spek toe.
  • 4 Voeg na een minuut de bloem toe en roerbak heel kort tot de bloem van de bodem loslaat.
  • 5 Voeg de bouillon en crème fraîche toe en breng de saus al roerende aan de kook.
  • 6 Laat de saus wat inkoken en breng eventueel verder op smaak. Leg de balletjes in de saus en laat nog een paar minuten mee warmen.
  • 7 Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de balletjes. Garneer eventueel met basilicum.

bereidingstip

Lekker met een salade of broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 955 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 29 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 42 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté