4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met romige gorgonzolasaus en courgette

Spaghetti met romige gorgonzolasaus en courgette

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter room

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

200 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

20 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de courgette met een spiraalsnijder in slierten of schaaf met een kaasschaaf en snijd de linten met een mes in dunne slierten.
  • 2 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin en houd apart. Kook de spaghetti.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie en bak hierin de pancetta lichtbruin en knapperig op een lage stand. Voeg de knoflook toe en fruit 1 minuut mee.
  • 4 Giet de room erbij en laat de gorgonzola erin smelten. Leg de courgetteslierten in een vergiet en giet hierover de gekookte spaghetti af.
  • 5 Laat goed uitlekken en doe terug in de pan. Zet de warmtebron op de laagste stand en schep de gorgonzolasaus 1 minuut door de spaghetti.
  • 6 Verdeel over borden en bestrooi met peper en de pijnboompitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 60 gram
eiwit 20 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate