4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met romige mosselsaus

Spaghetti met romige mosselsaus

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

20 gram chorizo

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt saffraan

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram mossel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Spoel de mosselen onder koud stromend water en verwijder kapotte exemplaren. Stoom ze in een afgedekte pan, zonder toevoeging van vocht, in 6-10 minuten gaar.
  • 2 Week de saffraan in de wijn. Laat de mosselen afkoelen. Haal het mosselvlees uit de schelpen, maar houd circa 12 schelpen gevuld.
  • 3 Zeef het mosselvocht uit de pan in een fijne zeef met een schone doek erin en houd deze bouillon apart. Verhit de olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de sjalot circa 4 minuten.
  • 4 Voeg de chorizo en knoflook toe en fruit nog 1 minuut op een lage stand. Blus af met de saffraanwijn en breng aan de kook.
  • 5 Voeg 100 ml mosselvocht en de room toe en kook circa 5 minuten op een lage stand tot de saus licht gebonden is. Kook intussen de spaghetti beetgaar en giet deze goed af.
  • 6 Schep de spaghetti en alle mosselen nog 2 minuten door de saus. Bestrooi met de peterselie en serveer direct.

wijnadvies

Lekker bij dit recept is Vega Libre Rosado of schenk dezelfde wijn als in het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté