4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

Spaghetti met tomaat, ansjovis en kappertjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

400 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

8 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram trostomaten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan water aan de kook. Kruis intussen de tomaten aan de onderkant in, leg ze enkele tellen in het kokende water. Neem ze uit de pan en laat even afkoelen. Pel de tomaten en snijd ze in stukjes. Verwijder de zaadlijsten. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan. Bak hierin de knoflook en ansjovisfilets zodat de ansjovis licht smelt.
  • 3 Voeg de tomaten, cayennepeper of het paprikapoeder, de kappertjes en basilicum toe.
  • 4 Kook intussen de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep de spaghetti door het tomatenansjovismengsel.
  • 5 Breng op smaak met peper. Garneer met partjes citroen.

bereidingstip

Lekker met een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 468 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 16 gram