4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti met venkel en gerookte zalm

Spaghetti met venkel en gerookte zalm

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

300 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen

  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Snijd de venkel in vieren en snijd het groen eraf. Bewaar het groen voor garnering. Snijd de venkel in ragfijne plakjes.
  • 2 Verwarm de olie en fruit de venkel met de knoflook circa 5 minuten.
  • 3 Kook de spaghetti in circa 8 minuten beetgaar.
  • 4 Rasp 1 theelepel van de citroenschil en voeg dit samen met de dragon toe aan de venkel. Bak nog een minuut.
  • 5 Pers de citroen uit. Giet de spaghetti af en schep samen met de gerookte zalm door de venkel.
  • 6 Breng op smaak met olijfolie, citroensap, zout en peper en bestrooi met het venkelgroen.
  • 7 Lekker met een tomatensalade.

wijnadvies

Zet maar vast een Pinot Grigio van Arthur Metz, Lizard of Montalto koud. Ook lekker overigens met Sea Breeze Sauvignon Blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté