4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spaghetti superiore

Spaghetti superiore

ingrediënten


20 min
4 personen
1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

1 snufje chilipepervlokken
2 theelepels zout

dit product is niet beschikbaar

theelepel peper

dit product is niet beschikbaar

4 ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode ui

dit product is niet beschikbaar

350 gram spaghetti

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg alle droge ingrediënten in een grote pan, breek de spaghetti eventueel doormidden.
  • 2 Giet de tomatenblokjes en 600 ml water erbij. Breng aan de kook terwijl je de pasta losroert.
  • 3 Kook de spaghetti in de saus in circa 10 minuten beetgaar.

bereidingstip

Om zo’n ‘one pot pasta’ te maken is het handig om een grote pan te gebruiken, zoals een braad- of hapjespan. Het liefst eentje met een dikke bodem.

wijnadvies

Fris en dorstlessend wit om het zout van de ansjovis wat tegenwicht te bieden: Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 435 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 69 gram
eiwit 14 gram