4 personen
gemiddeld
10 min.
lunch, klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade

Spanakopita-pasteitjes met spinaziesalade

ingrediënten


bestellen
10 min
4 personen
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
800 gram spinazie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 8.85
200 gram feta

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.90
4 plakjes diepvriesbladerdeeg

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
1 bakje cherry-/kerstomaatjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
1 rode ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 eetlepel balsamicoazijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.65

  • 1 Verhit 1 theelepel olijfolie en bak hierin 600 gram spinazie tot deze is geslonken. Zeef om het vocht te verwijderen. Snijd de spinazie fijner en meng met 1 ei, de feta, zout en peper.
  • 2 Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep wat spinaziemengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg. Vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en druk de randjes dicht met een vork.
  • 3 Klop het overige ei los en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
  • 4 Meng intussen de overige spinazie met de tomaatjes en ui. Besprenkel met de overige olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de salade bij de spinaziepasteitjes.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 18 gram