- 1 Verhit 1 theelepel olijfolie en bak hierin 600 gram spinazie tot deze is geslonken. Zeef om het vocht te verwijderen. Snijd de spinazie fijner en meng met 1 ei, de feta, zout en peper.
- 2 Verwarm de oven voor op 175ºC. Schep wat spinaziemengsel in het midden van elk plakje bladerdeeg. Vouw de plakjes dubbel tot een driehoek. Druk zoveel mogelijk lucht eruit en druk de randjes dicht met een vork.
- 3 Klop het overige ei los en bestrijk de pasteitjes ermee. Bestrooi met het sesamzaad en bak in de oven in circa 25 minuten goudbruin.
- 4 Meng intussen de overige spinazie met de tomaatjes en ui. Besprenkel met de overige olijfolie en de balsamicoazijn. Serveer de salade bij de spinaziepasteitjes.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.