eenvoudig
20 min.
tussendoortje
home recepten Speculaas-scones met pompoen

Speculaas-scones met pompoen

ingrediënten


20 min
1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

200 gram pompoenblokjes

  • 1 Kook de pompoen in 12-15 min. beetgaar, giet af en doe terug in de pan. Stamp de pompoenblokjes met een pureestamper tot een puree en laat volledig afkoelen
  • 2 Kneed met de mixer de pompoenpuree, bloem, koude boter, suiker, speculaaskruiden en een snuf zout tot een samenhangend deeg. Laat het deeg verpakt in vershoudfolie in de koelkast minimaal 30 min. rusten.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C. Vorm van het deeg 12 gelijke balletjes. Leg de balletjes op de bakplaat en druk ze tot ronde platte scones van ca. 3 cm dikte.
  • 4 Bak de speculaas-scones in de oven in 15-20 min. lichtbruin en gaar. Laat ze op een rooster afkoelen en stevig worden. Bewaar de scones in een luchtdichte trommel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 185 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst