eenvoudig
10 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Speculaas-shortbread

Speculaas-shortbread

ingrediënten


10 min
2 theelepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

bakplaat met bakpapier

  • 1 Meng de boter en 50 gram suiker goed door elkaar. Roer de bloem en speculaaskruiden kort erdoor tot een glad deeg.
  • 2 Rol het deeg uit tot een ronde plak van circa 1,5 cm dik. Wikkel in folie en leg minimaal 20 minuten in de koelkast.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160ºC. Leg het deeg op de bakplaat. Snijd het deeg in driehoekjes in, prik met een vork gaatjes erin en bestrooi met de rest van de suiker.
  • 4 Bak circa 20 minuten in de oven. Laat volledig afkoelen en snijd in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 155 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 2 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté